Armoede-organisaties op straat voor het recht op wonen


Maandag 17 oktober was de internationale dag tegen de armoede. Ook in Brugge is dit niet onopgemerkt gebleven. Het thema dit jaar is recht op wonen. Een belangrijk thema: 180 000 gezinnen staan op een wachtlijst voor een sociale woning! Dit cijfer stemt toch tot nadenken... De armoede-organisaties (waaronder ook Kantel vzw) van Brugge hebben ook een actie georganiseerd op zaterdag 15 oktober. Deze bestond enerzijds uit een optocht, waarbij de boodschap om wonen betaalbaar te houden heel duidelijk klonk. De overheid moet meer doen om huren betaalbaar te maken. 

Hierbij moeten ze:
  • het aanbod van sociale woningen, en andere betaalbare kwalitatieve woningen verhogen
  • een degelijk woonbeleid uitwerken
  • het nieuwe toewijzingssysteem voor sociale woningen bijstellen
  • duurzaam inzetten op 'housing-first'
  • een stevig instrument maken van de Brugse woonraad
De actie bestond uit 2 delen. Een eerste deel was een optocht. De armoede-organisaties hadden een lied gemaakt over dit thema, dit werd met een harmonie gebracht in het centrum van Brugge. Ondertussen werd ook een flyer uitgedeeld met de eisen op. Maar omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, zal ik niet alles proberen te beschrijven. Kijk gewoon zelf naar de onderstaande fotoreeks!






De organisaties hadden vooraf elk een huisje gekregen, die ze zelf versierd hebben met een boodschap op. Soms een aspect van het probleem, soms een mogelijke oplossing.








Reacties

Een reactie posten